תפריט

בקשה לרישום מדגם – מה זה אומר ואיך מגישים אותה?

מדגם רשום

מדגם רשום? כן! אחרי זמן רב שהשקעתם בעיצוב, דיוק ופיתוח המדגם רשום שלכם, כל מבוקשכם (לפחות בשלב הראשוני) הוא להגן עליו. הסתכלו לרגע סביבכם או אפילו על החפצים המונחים על השולחן שלכם: כל חפץ מאופיין באלמנטים ובקווים המייחדים אותו. לעתים, אותו "ייחוד" חזותי (גם מבלי שאתם מודעים לכך), מעניק בידול למוצר/חפץ בהשוואה לאלו של המתחרים. המוטיבציה לרישום מדגם היא לשמר את הזכויות שיש לכם על העיצוב, לרבות הזכות הבלעדית השמורה לכם לעשות בו שימוש. 

איך מגישים בקשה לרישום מדגם? תחילה, רצוי להבטיח כי העיצוב עליו אתם חתומים אכן עומד בקריטריונים להגשת בקשה למדגם. הבדיקה מתמקדת בחיפוש במאגרי מידע שונים, כאשר המטרה היא לבדוק האם המדגם רשום אכן חדש ואין לו כל תקדימים. בדיקה שכזו עשויה לחסוך המון זמן וכסף, ומשקפת לכם בשלבים התחלתיים של הדרך האם ניתן לבצע רישום מדגם על העיצוב שלכם.

מלאו פרטיכם מטה ונציגנו ישמחו לענות לכם על כל שאלה שתצוץ

    בכדי שהעיצוב שלכם אכן יזכה להגנה, נדרשת עמידה בשלושה תנאים: 

    • עיצוב חדש, כלומר עיצוב שטרם פורסם
    • עיצוב מקורי

    בקשה לרישום מדגם עם משרדנו – מה כולל התהליך?

    • בחינת המדגם והאם הוא עומד בקריטריונים הנדרשים
    • בחינה אם זה עיצוב יחיד או סדרה של חפצים
    • גיבוש אסטרטגיה לכל הפרויקט
    • עריכת המדגם והכנת הבקשה 
    • הגנה על עיצוב מכל סוג תינתן לכם עד 15 שנים (בפעימות של 5 שנים)

    חשוב לדעת: כל חפץ שאותו תרצו לרשום יוגש בבקשה נפרדת. כלומר, במידה ואתם מעוניינים להגיש בקשה לרישום מדגם בעבור מספר חפצים שונים, יש להגיש את הבקשות בנפרד. בנוסף, הגשת הבקשה תהיה קודמת לפרסומו או מכירתו של החפץ. 

    "עיצבתי סכו"ם בעל עיצוב חדשני וייחודי. כדאי לי לבצע רישום מדגם?"

    המוטיבציה לרישום המדגם כפולה:

    • כל עוד מדובר על עיצוב בעל פוטנציאל כלכלי, הרי שראוי לרשום אותו. כך, תחזיקו בבידול משמעותי ולמוצר שלכם יהיה ערך ייחודי. כל עוד בקשתכם תיענה בחיוב, הרי שכל גוף – פרטי או עסקי שאינו אתם, לא יוכל לעשות שימוש בעיצוב. 
    • רישום המדגם מונע מצב של העתקת העיצוב שלכם. השקעתם רבות בעיצוב ואתם רוצים להבטיח כי שמכם יהיה חתום עליו? רישום המדגם מעניק לכם זכויות קניין רוחני.  
    • ההמלצה: בכל מקרה כדאי להגיש בקשה לרישום מדגם ולשמור על הזכויות שלכם. 

    רישום מדגם אינו רישום פטנט

    חשוב להדגיש: לעתים, ישנו בלבול בין רישום מדגם ובין רישום פטנט (קראו על מהו רישום פטנטים?). אין כל קשר בין הדברים, זאת מאחר ורישום המדגם מעניק לכם זכויות והכרה בעיצוב החזותי, ולא בפונקציונאליות של החפץ המדובר. לדוגמא: נניח ואתם מעצבים תיק גב המאופיין בעיצוב חדשני, מקורי וכזה שטרם נראה. הזכויות שיינתנו לכם בשיאו של תהליך בקשה לרישום מדגם הן על העיצוב בלבד. כלומר, התיק ככלי לנשיאת חפצים איננו אמצאה ייחודית שלכם ועל כן הוא אינו פטנט. מדגם רשום שומר על הזכויות שלכם, ולצד זאת מעודד ריבוי של עיצובים. לעיתים ראוי לשקול אם להגיש בקשה להגנה הן על עיצוב חדשני וגם על החלק הפונקציונאלי, כלומר בקשה לפטנט.

    משרד עורכי פטנטים "כץ פרזנטי ושות'" מציע ליווי מלא ומקצועי לרישום מדגם – גם בישראל וגם בחו"ל. אנו מתאימים אסטרטגיה ייחודית לכל לקוח שלנו – זאת בהתאם למטרת הגשת הבקשה, התחשבות בזמנים, שיקולים תקציביים וסוג המוצר/עיצוב הרלוונטי. לפרטים נוספים – 03-9326393