תפריט

מתי אמצאה רפואית כשירה לפטנט?

רוב האנשים מכירים את המילה פטנט, כיוון שמדובר במילה שמשתמשים בה לא מעט בחיי היומיום. אולם, רבים אינם מכירים את המשמעויות השונות בתחום, כיוון שתחום זה מסורבל ומסובך. המטרה הראשונה של הפטנט היא לתת הגנה לפיתוח טכנולוגי מסוים, במטרה לתת לממציא את האפשרות להחזיר את ההשקעה ולייצר מוטיבציה לפתח אמצאות רפואיות חדשות ומשוכללות יותר. כדאי לדעת כי פטנטים רבים נרשמים בתחום הרפואה, שרק הולך ומשתכלל עם השנים. עם זאת, כדאי לדעת כי רוב המדינות בעולם מטילות מגבלות שונות על האפשרות לרשום פטנטים בתחום הרפואה. אנו במשרד עורכי פטנטים כץ, פרזנטי ושות' נשמח לסייע ולייעץ לכם בתחום, במטרה לאפשר לכל אחד ליהנות מפטנט רשום על האמצאה שלו.

מה חשוב לדעת אודות אמצאה רפואית ומהם הסייגים להענקת פטנטים בתחום?

רוב המדינות בעולם מטילות מגבלות שונות לגבי הענקת פטנטים בתחום הרפואה, במיוחד כאשר מדובר על שיטת טיפול רפואי בגוף האדם. הסיבה לכך נעוצה בעובדה כי על מנת להצטרף לארגון הסחר הבינלאומי יש צורך לחתום על ההסכם הנוגע להיבטים שונים הקשורים לזכויות הקניין הרוחני. מדינה שלא תסכים לחתום על ההסכם, לא תוכל להצטרף לארגון. הסכם זה קובע את התנאים השונים שחייבים להתקיים, על מנת לרשום אמצאה רפואית בתור פטנט רשום. מעבר לכך, ההסכם קובע כי המדינות החתומות עליו רשאיות לסרב להעניק פטנט על שיטות כירורגיות, אבחנתיות או טיפוליות בגוף האדם או בגופם של בעלי החיים. עם זאת, כל מדינה מיישמת את הסייג הזה באופן שונה, בהתאם לחקיקה שלה. כדאי להבהיר כי מדובר אך ורק על תהליכים ושיטות, מאחר וכאשר מדובר על מכשירים, תכשירים או תרכובות מתחום הרפואה, אין שום בעיה לרשום אותם כפטנט.

מתי אמצאה רפואית כשירה לפטנט?

מתי אמצאה רפואית כשירת פטנט – נקודות חיוניות שכדאי להכיר בתחום

קודם כל, כשמדובר באמצאות רפואיות – חשוב להכיר את הסוגייה הנוגעת להתוויה שניונית של תרופה קיימת. לא מעט תרופות הקיימות היום בשוק, מיועדות לטפל בבעיה מסוימת. אך כאשר מתגלה כי תרופה זו יכולה לסייע גם למצב רפואי נוסף, מדובר על התוויה שניונית. יש להבין כי מדובר על אותה התרופה אך השימוש שלה שונה, ולכן הדבר עורר תביעות פטנט היסטוריות, הנקראות התביעות השוויצריות (מאחר והתביעות אושרו בשוויץ). למעשה, תביעה זו קבעה כי האמצאה מוגדרת כשיטה לייצור התרופה ולא השימוש שנעשה בתרופה בפועל. עם זאת, החוק בארץ קובע כי לא ניתן להעניק פטנט על תהליך רפואי לטיפול בגוף האדם. כדאי לדעת כי באירופה למשל, אמנת הפטנטים אינה קובעת מהי אמצאה כשירת פטנט, אך ישנה הגדרה ברורה של מקרים, שאינם כשירים לפטנט, כמו למשל, שיטת טיפול רפואי.

מלאו פרטיכם מטה ונציגנו ישמחו לענות לכם על כל שאלה שתצוץ

    אנו במשרד עורכי פטנטים כץ, פרזנטי ושות' נשמח לסייע ולייעץ לכם בתחום של אמצאה רפואית ורישומה כפטנט. לקבלת ייעוץ ומידע נוסף בנוגע לאמצאות רפואיות, צרו איתנו קשר עכשיו!