תפריט

היד קלה על המקלדת: על הפרת זכויות יוצרים ברשת

הודות לרשת האינטרנט, גם אתם – יוצרים ואומנים (צעירים או ותיקים), יכולים לשתף את יצירותיכם וליהנות מחשיפה אדירה. לא מעטים האומנים שמודים כי המרחב הדיגיטלי הוא זה שאפשר להם לפרוץ, לזכות בהכרה ולהגיע לקהלים גדולים בארץ ובעולם. 

לשיתוף האומנות שלכם ברשת האינטרנט ישצד נוסף, שאולי חלקכם כבר נחשפתם אליו: הפרה של זכויות היוצרים שלכם. כשם שלכם קל לשתף את הקניין הרוחני שלכם, כך גם למשתמשים ברחבי העולם קל לעשות שימוש שאינו הוגן ביצירותיכם. היד קלה על המקלדת? מסתבר שכן. 

מלבד שירות רישום פטנטים, במשרד "כץ פרזנטי ושות'" אנו מעניקים שירותים בתחום זכויות היוצרים. נשמח לסייע לכם בגיבוש אסטרטגיה להגנה על הקניין הרוחני שלכם, ובמקרים הרלוונטיים אף לייצג אתכם משפטית.

מלאו פרטיכם מטה ונציגנו ישמחו לענות לכם על כל שאלה שתצוץ

    הפרת זכויות יוצרים ברשת

    כמה קל להפר זכויות יוצרים ברשת? 

    כיוון שמדובר בקניין רוחני, הרי שאין לכם יכולת להחזיק את היצירה בשתי ידיים ולשמור עליה. העובדה כי אתם משתפים ברשת את השירים שכתבתם, סרטוני הוידאו שצילמתם, המנגינות שהלחנתם ומאמרי התוכן שיצרתם, הופכת במידה רבה את היצירה שלכם לחשופה ואתכם לפגיעים. 

    הפרות זכויות יוצרים ברשת מתבצעות על בסיס יומי, וסביר להניח,שגם ברגע זה ממש. הפרת זכויות יוצרים באינטרנט – איך היא נראית בפועל?

    • משתמש באינסטגרם משתף תמונה שהוא לקח מחשבון אחר מבלי שקיבל על כך אישור;
    • בעל עסק שמעתיק טקסט מקצועי (העתק-הדבק) מאתר מתחרה לאתר הבית שלו;
    • צילום עמודים מתוך ספר / חוברת ושיתופם בפורום/קבוצה/אתר;
    • משתמש בפייסבוק שמעתיק דעה/שיר קצר/אנקדוטה ממשתמש אחר אל הפרופיל שלו;

    איך תרבות השיתוף "מעודדת" הפרות של זכויות יוצרים?

    הסביבה האינטרנטית-דיגיטלית מעודדת את שיתוף התמונות, רגשות כתובים ומצולמים, סדרות רשת, שירים, בלוגים, איורים, עיצובים גרפיים והרשימה עוד ארוכה. השיתוף מבורך כל עוד מדובר על שיתופים מקוריים, או שיתוף תכנים שיוצריהם המקוריים אישרו את השימוש בהם. 

    מה קורה בפועל? מסתבר כי לא כולם מבינים את משמעותה של "תרבות השיתוף". ישנם משתמשים הסבורים כי הם יכולים לעשות שימוש ביצירות אליהן הם נחשפים בצורה חופשית. זה המקום להדגיש: היצירה לא הופכת לנחלת הכלל עם שיתופה, והזכויות של היוצרים המקוריים נשמרות ויש לכבדן. 

    לרוב, ההפרות מתבצעות בתום לב, ובטח שלא מתוך כוונה לפגוע. כך לדוגמא, נערה צעירה שמעתיקה מבלוג של מובילת דעת קהל תמונות וטקסטים אל הבלוג האישי שלה. אפשר רק לשער, שאותה נערה שרואה במובילת דעת הקהל מודל, לא מעלה על דעתה, שהיא מבצעת הפרה של זכויות יוצרים. 

    "עשו שימוש שאינו מורשה ביצירה שלי. איך עליי לפעול?"

    כשם שבעל אמצאה מגן על אמצאתו באמצעות תהליך רישום פטנטים עם עורך פטנטים, כך עליכם, היוצרים בעלי הקניין הרוחני, להגן על היצירות שלכם.

    במידה ונעשה שימוש בקניין הרוחני שלכם ללא אישורכם, פנו אלינו לייעוץ ראשוני ללא עלות. מתיאורכם נלמד את המקרה, ונוכל להעריך האם אכן מדובר בהפרה של זכויות יוצרים. לפרטים נוספים, אתם מוזמנים לפנות אלינו כעת – 077-9971115