תפריט

איך רושמים פטנט?

רבים אולי לא מודעים לכך, אך בכל יום מחדש הם משתמשים בפטנטים שהומצאו. נדמה כי הפטנט הרשום המוכר ביותר בעולם הוא הטלפון הרשום של בל. אז מה הוא פטנט וכיצד מתנהל תהליך רישום פטנט?

תהליך רישום פטנט – הלכה למעשה

כשמדובר בזכות רשימת פטנטנים מדובר בזכות משפטית הניתנת לזמן קצוב על ידי מדינה לבעליה. אותה זכות משפטית למעשה מאפשרת לבעל הפטנט מונופול מוגבל בזמן על השימוש באמצאתו.

כלומר, למנוע מאחרים שימוש באמצאה שרשומה על שמו. הדרך לקבלת הפטנט לא כל כך קצרה שכוללת מספר תחנות, שהראשונה היא, ליווי של עורך דין או עורך פטנטים שמתמחה בתחום ספציפי זה, עד הגשת הבקשה לרשות הרלוונטית בכל מדינה.

מלאו פרטיכם מטה ונציגנו ישמחו לענות לכם על כל שאלה שתצוץ

    על מנת שהאמצאה תקבל הכרה של פטנט, יש להוכיח כי היא מגלמת בתוכה חידוש, תועלת והתקדמות אמצאתית.

    למה כולם ממהרים לרשום פטנט

    הסיבה שממציאי פטנטים ממהרים לרשום את הפטנט שלהם אצל רשם הפטנטים אינה מפתיעה. רק לאחר שהפטנט יהיה רשום יהיה ניתן למנוע מאחרים לעשות בו שימוש.

    רגע לפני שאתם שואלים את עצמכם איך לרשום פטנט, מומלץ לבדוק כי האמצאה אותה אתם רוצים לרשום כפטנט, אכן נחשבת כאמצאה חדשה שלא פורסמה קודם לכן.

    על מנת לבצע חיפוש לגבי פרסומים קודמים של האמצאה, יש להסתייע ביד מקצועית שיכולה להיות עורך פטנטים או עורך דין.

    האם הפטנט מוכר גם מחוץ לישראל?

    הרבה לפני שרבים מתעניינים בשאלה איך רושמים פטנט או איך לרשום פטנט, נדמה כי השאלה הגדולה ביותר היא דווקא, מעמדו של הפטנט גם מחוץ לישראל.

    רבים סבורים כי רישום הפטנט בישראל מעניק לו הכרה בינלאומית. בפועל, רישום הפטנט אינו בינלאומי. רישום פטנט בישראל מעניק לבעליו זכויות רק בשטח מדינת ישראל ולא במדינות אחרות.

    בכל מדינה שבה אתם רוצים שהאמצאה שלכם תוכר כפטנט רשום, עליכם לרשום את האמצאה בצורה פרטנית בכל מדינה.

    איך רושמים פטנט

    אילו פרטים חייבים להיות כלולים בהגשת הבקשה?

    איך לרשום פטנט? מדובר על בקשה שיש להגיש והיא חייבת לכלול את הפרטים הבאים: ראשית, עליכם לפרט במדויק את תוכן האמצאה. בשלב ראשון נדרש פירוט תמציתי, שכולל את מצב הידיעות בתחום.

    בהמשך, יבוא פירוט מפורט שכולל שרטוטים וגם התייחסות שלכם אל הפתרונות שכבר קיימים בשוק ומה היתרון של האמצאה שלכם על פני הפתרונות הקיימים.

    לאחר הפירוט יש לנסח את התביעות, קרי – מהן הנקודות בפירוט שעליהן אתם מבקשים את המונופול של הפטנט.

    החלק האחרון העונה על השאלה איך לרשום פטנט, הוא תקציר האמצאה שכולל את עיקר היישומים שלה. כמו כן עליכם לציין את השם שאתם נותנים לאמצאה. בנוסף, יש לציין את הפרטים של בעלי הזכויות בפטנט. שמות הממציאים ושמות בעלי הזכויות בפטנט והם לא בהכרח אותם גופים או אנשים.

    עוד בנושא

    איך רושמים פטנט?

     

    מה קורה אחרי הגשת הבקשה?

    בהמשך לנושא של איך רושמים פטנט, אחרי הגשת הבקשה ובה כל המידע הרלוונטי הנדרש, יתחיל בוחן הבקשה בבדיקה קפדנית שלה.

    השלב הראשון בבדיקה הוא שלב טכני, האם אתם עומדים בתנאים הבסיסיים ביותר לרישום פטנט. השלב הענייני של הבחינה יכול לקחת גם כמה שנים, כאשר לאורך הזמן תיבחנה כל האפשרויות והידע הקודם ובסופה תתקבל התשובה הסופית.

    האם האמצאה שלכם התקבלה או שהיא מסורבת. במהלך הבחינה, מתנהל שיח בין עורך הפטנטים והבוחן לגבי ליקויים שהבוחן מצא בבקשה. מטרתו של השיח לפתור סימני שאלה לא ברורים, ולעתים ידרוש הבוחן להכניס תיקונים לבקשה.

    הפטנט אושר! מה קורה מכאן והלאה?

    מיד לאחר קבלת האישור, כיצד עליכם לפעול? מיד לאחר שנמצא כי האמצאה אכן ראויה לקבל מעמד של פטנט, היא מתפרסמת ביומן הפטנטים לציבור הרחב ומאפשרת לכל אדם להתנגד לקבלת הפטנט.

    הפרסום כולל את תאריך הגשת הבקשה, שם האמצאה, את הפרטים של הממציאים ובעלי האמצאה וכן את כל תוכן האמצאה שאושרה ע"י הבוחן.

    אישור הפטנט ע"י הבוחן הוא על תנאי ואינו אומר כי אתם מקבלים בפועל את הפטנט. רק לאחר שעברו 90 יום מיום פרסום הבקשה ביומן הפטנטים ולא הוגשה התנגדות לרישומו, יוציא משרד הפטנטים את תעודת הפטנט.

    אם במהלך שלושת החודשים מיום הפרסום הוגשה התנגדות כלשהי, ההתנגדות יכולה לעכב את קבלת הפטנט ולעתים אף לשלול אותו.

    על סמך אילו נימוקים ניתן להתנגד לבקשה? בין הטענות הנפוצות, הטענה שהאמצאה אינה כשירת פטנט, שהאמצאה פורסמה לפני הגשת הבקשה (ע"י הממציאים או ע"י צד שלישי) או טענות לגבי הבעלות באמצאה, בהן המתנגד טוען כי הוא הממציא האמיתי של האמצאה ולא מי שטען להיות הממציא או הבעלים.

    אם יש לכם שאלות נוספות על רישום פטנט, צרו איתנו קשר ונשמח לענות לכל השאלות!

    dan
    Latest posts by dan (see all)