תפריט

מילון מונחים לממציא המתחיל!

מילון מונחים לממציא המתחיל!

אחרי אינספור שרטוטים, מצגות, תזרימים, פגישות ייעוץ ורישומים אתם מרגישים שזהו, יש לכם את זה: יש בידכם אמצאה! מה שקורה לרוב הוא, שממציאים מתחילים משקיעים את מיטב המשאבים שלהם בגיבוש אמצאה ורק לאחר מכן צוללים לעומקו של עולם האמצאות והפטנטים.

אם גם אתם נמצאים בקו התפר שבין גיבוש האמצאה לצעד הבא – הגשת בקשה לרישום הפטנט, המילון הבא יעשה לכם סדר ויבהיר לכם את המושגים המרכזיים שחשוב שגם אתם תכירו.

מלאו פרטיכם מטה ונציגנו ישמחו לענות לכם על כל שאלה שתצוץ

    1.פטנט

    אז מה זה בעצם פטנט? הזכות המשפטית הרשמית הניתנת לכם, בעלי האמצאה. המשמעות היא שרק לכם שמורה הזכות לייצר, להפיץ ולשווק את המוצר נשוא הפטנט, להפיק ממנו תועלת כלכלית, לבנות דרכו מוניטין וכן – גם ליהנות מהערך הרגשי הנלווה לקבלת הפטנט (חקרתם, השקעתם והנה לכם – פטנט רשום על שמכם).

    2.חיפוש במאגר הפטנטים הרשומים 

    כדי למנוע מצב שבו אתם משקיעים המון זמן, מאמץ רגשי וכן – גם כסף, ולבסוף הנכם נדרשים לוותר על האמצאה, חשוב, לפני הגשת הבקשה שלכם לרשם הפטנטים, לדרוש שתתבצע בדיקה של חיפוש פטנטים. המטרה של החיפוש היא לאשר או לשלול את מקוריות האמצאה שלכם, לפחות נכון ליום החיפוש. במידה והבדיקה מגלה כי קיים פטנט דומה/זהה לאמצאה שלכם, יומלץ לכם שלא לשלם אגרות ושלא להגיש את הבקשה. הסיבה לכך היא, שקיימת סבירות גבוהה שהתשובה שתתקבל בסופו של התהליך תהיה שלילית. חשוב להבין, שגם אם בוצעו כל החיפושים ובעת ביצוע החיפוש לא נמצא פטנט או פרסום אחר שדומה או זהה לאמצאה, גם אז, כשהבוחנים של האמצאה ייבצעו את החיפושים שלהם, יתגלו מאמרים או פטנטים או בקשות לפטנט שלא צצו בחיפוש המקדים. למרות זאת, החיפוש הראשוני נותן אינדיקציה ראשונה למה קיים ביום החיפוש וכיצד ניתן, בזמן כתיבת הבקשה, לעקוף את הפטנטים שנמצאו דומים.

    3.עורך פטנטים

    כדי להעביר את האמצאה שלכם לשלב הבא – כתיבת הבקשה לפטנט, יש לחבור אל עורך פטנטים. תפקידו לספק לכם את הייעוץ והליווי המקצועי העוטף את הגשת הבקשה: החל מהכנת המסמכים, החתמתכם, פירוט האגרות שיש לשלם, מתן צפי להתקדמות בשלבים, מענה על פידבקים הנשלחים בחזרה מהבוחנים וכיוצא בזה.

    4.הגשת הבקשה לרישום פטנט

    כדי שהאמצאה תהפוך (בתקווה) לפטנט, עליכם להגיש בקשה רשמית. מדובר על מסמך המוגש ע"י עורך הפטנטים, המפרט בפירוט את האמצאה, שימושיה, ייחודה, התועלת שהיא מביאה והחדשנות שלה. 

    5.בוחן פטנטים

    עורך הפטנטים כותב, עורך ומכין את הבקשה שלכם, בוחן הפטנטים הוא זה בוחן אותה. הדבר הבסיסי ביותר לפיו נבחנת האמצאה שלכם ע"י הבוחן הוא עמידתה בארבעת תנאי הסף: חדשנות, שיוך לתחום טכנולוגי, היותה בעלת תועלת וכזו המביאה עמה בשורה של התקדמות המצאתית. 

    6.בעל אמצאה

    שנתיים שלמות מחייכם השקעתם בגיבוש הרעיון? התואר שתוכלו להצמיד מעתה לשמכם הוא "בעל האמצאה" ו/או "הממציא".. 

    7.בעל פטנט

    בעל הפטנט כשמו כן הוא – הוא הבעלים של הפטנט והאדם היחיד שזכאי ליהנות מהרווח הכלכלי של הפטנט. שמו רשם בפנקס הפטנטים כ"בעל הפטנט". רבים סבורים כי בעל האמצאה הוא בהכרח בעל הפטנט, אך לא היא!. לממציא אין כלל זכויות בפטנט, מלבד הכבוד להיות "הממציא". הממציא יכול להיות גם ממציא וגם בעל הפטנט. אולם, מי שראי למכור את הפטנט, לתת רישיון שימוש בפטנט , להוריש את הזכויות בו או לשעבד את הזכויות ועוד, הוא אך ורק בעל הפטנט. המשמעות היא שבעל הפטנט יכול להיות גם בן משפחה, מכר קרוב או יזם עסקי שנמכר לו הפטנט. בעל הפטנט יכול להיות אדם או חברה. הממציא הוא תמיד אדם!, גם אם הוא עובד בעסק פרטי או בחברה.

    8.תוקף פטנט

    קיבלתם פטנט על אמצאתכם? ברכות חמות! חשוב לדעת כי מדובר בסטטוס יוקרתי, אך הוא מוגבל בזמן – 20 שנים.  

     

    אנחנו ב"כץ פרזנטי ושות'", נשמח להעניק לכם ייעוץ ללא עלות וללא התחייבות – 077-9971115