תפריט

מרעיון לסטארט אפ – כך תרשמו פטנט!

העליתם רעיונות, נפגשתם עם מומחים, קיבלתם סירובים מיזמים, נכחתם בהרצאות של "יזמי על" ושאבתם השראה מחברות הזנק ישראליות שעשו את זה ובגדול. אחרי רכבת הרים של ניסיונות, כשלנות, (שהם חלק בלתי נפרד מהדרך), וכן, גם הצלחות, יש בידכם אמצאה מגובשת! כל שנותר לכם הוא – להפוך את אותו רעיון לסטארט אפ שתתגאו בו. הגשת בקשה לרישום הרעיון – האמצאה כפטנט, היא חלק בלתי נפרד מהדרך. רישום האמצאה מעניק לכם בידול בשוק התחרותי, יתרון כלכלי וגם תחושת סיפוק אדירה שבהכרה בסטארט אפ שלכם כחידוש עולמי בעל תועלת וככזה שמייצג התקדמות. 

השאלה הטבעית ביותר שאתם יכולים לשאול היא "איך רושמים פטנט?". אנחנו ב"כץ פרזנטי ושות'", מזמינים גם אתכם להפוך את הרעיון שעיצבתם וגיבשתם לכדי אמצאה – לפטנט! הזכות המשפטית שתקבלו עם אישור הפטנט, תמנע ממתחרים פרטיים או עסקיים לעשות שימוש בפרי יצירתכם במהלך 20 השנים מיום הגשת הבקשה. 

איך רושמים פטנט בעזרת עורך פטנטים

הכל מתחיל בבחירה במשרד המתמחה בעריכת פטנטים, המשדך לכם עורך פטנטים שילווה אתכם לאורך כל הדרך. הדרך לקבלת אישור לקיבול פטנט אינה קצרה ומבוססת על תהליך ארוך הכולל בדיקות במאגרי מידע, איסוף מסמכים, תשלום אגרות, חתימות, אישורים וכיוצא בזה. 

מלאו פרטיכם מטה ונציגנו ישמחו לענות לכם על כל שאלה שתצוץ

    חשוב להדגיש כי עורך הפטנטים אינו "מתווך" בלעדי שאתם חייבים לעבוד מולו כדי להגיש בקשה לפטנט. עם זאת, מדובר על תהליך הדורש בקיאות והיכרות מעמיקה עם עולם הפטנטים. לכן, ההמלצה החד משמעית היא לרשום פטנט בעזרת עורך פטנטים מנוסה. 

    חשוב להדגיש: תהליך ממוצע של קבלת פטנט לוקח בין 3 ל-6 שנים. מבלי שתסתייעו בשירותיו של עורך פטנטים מקצועי, התהליך עלול להתארך. מדוע?

    • יהיה עליכם ללמוד את שלבי התהליך לגמרי בעצמכם לפני שתצאו לדרך;
    • נדרשת היכרות מעמיקה עם החוקים הספציפיים והדרישות של כל מדינה בה תרצו לרשום את הפטנט;
    • הגשתם בדרך לא נכונה, פספסתם נתונים, לא צרפתם מסמך או שכחתם לשלם אגרה – צפו לעיכוב בתהליך.רישום פטנטים

    הדגש החשוב ביותר בבחירת עורך הפטנטים

    האם ניתן לעבוד עם כל עורך פטנטים? טכנית, כן. עם זאת, כדאי לבחור בעורך פטנטים שמכיר את העולם אליו הפטנט אליכם משויך – כזה שדובר את השפה שלכם, מכיר את השוק ונקודות התורפה של קהל היעד, תקדימים שונים ואנשי מפתח בתחום. כך לדוגמא, בהנחה שהאמצאה שלכם היא מתחום הרפואה, עורך פטנטים שיערוך את הבקשה שלכם יהיה בעל ניסיון בתחום הספציפי.

    הבקשה הוגשה בהצלחה. מה קורה עכשיו?

    עורך הפטנטים ינחה אתכם בכל שלב ושלב יידע אתכם על המועדים שבהם עליכם לבצע פעולות בהתאם לחוק ולתקנות, ובפועל גם יענה בשמכם לדרישות החוקיות. הבקשה שלכם תוגש לרישום רק אם הבדיקה במאגרי המידע מצאה שאין פטנט דומה/זהה לפטנט שלכם, שפורסם עד יום ביצוע החיפוש במאגרים. הגשת הבקשה מסיימת את תחילת התהליך, ובשלב זה היא עוברת לידיו של בוחן הפטנטים במשרד הפטנטים:

    • תחילה, בוחן הפטנטים יאשר (או ישלול) כי אתם אכן עומדים בכל התנאים הבסיסיים לקבלת הפטנט.
    • במידה ונמצא כי האמצאה חדשה (טרם פורסמה עד ליום ההגשה), בעלת התקדמות אמצאתית, בעלת תועלת ושייכת לתחום טכנולוגי, יפתח שלב הבחינה השני.
    • בשלב זה, נבחנת הבקשה לעומק ע"י הבוחן. שלב זה לוקח מספר שנים, כאשר התשובה הסופית שתתקבל תכריע אם הפטנט שלכם אושר, או לא. חשוב לציין כי לאורך תקופת הבחינה אין "שתיקה רועמת" בין הצדדים. בין עורכי הפטנטים ובין בוחן הבקשה, מתקיימת אינטראקציה המבוססת על הערות ותיקונים ונדרשים. 

    לייעוץ ללא עלות או תיאום פגישה, פנו אלינו – 03-9326393