תפריט

5 דברים שכדאי לדעת לפני שרושמים פטנט

מתלבטים האם לרשום את האמצאה שלכם כפטנט? ברור לכם כשמש כי אתם רוצים לרשום אותה כפטנט? רגע לפני שאתם יוצאים לדרך, לפניכם 5 דברים שכדאי לדעת על רישום הפטנטים.

1. רישום פטנט: האם אתם עומדים בקריטריונים?

אז עד כמה קל לרשום פטנט? לא כל אמצאה שלכם יכולה לקבל מעמד של פטנט, כך שחשוב לדעת מהם הקריטריונים בהם אתם צריכים לעמוד: 

  • האמצאה חייבת להיות משוייכת לתחום טכנולוגי
  • האמצאה כחידוש עולמי
  • עליכם להציג התקדמות המצאתית
  • עליכם להוכיח כי האמצאה בעלת תועלת וברת מימוש 

רק אמצאות שעונות על ארבעת הקריטריונים, יוכלו לעבור תחת ידיהם של עורכי פטנטים על מנת לבחון אם הן ראויות למעמד של פטנט, לקראת הגשת הבקשה הרשמית. 

מלאו פרטיכם מטה ונציגנו ישמחו לענות לכם על כל שאלה שתצוץ

    2. רישום פטנט לוקח זמן

    רישום פטנט דומה להקמה של עסק קטן: נדרשות השקעה כספית, בדיקות מקדימות ובעיקר – סבלנות. כשם שהאמצאה שלכם הינה תוצר של השקעה רבה בזמן, כך גם עם רישום הפטנטים. לא אחת, השאלה הראשונה שאנו נשאלים היא "כמה זמן לוקח לרשום פטנט?". התשובה היא שמדובר על תהליך שלוקח זמן. כמה זמן? מספר שנים. כל בקשה מאופיינת במורכבות הספציפית לה, וכל בקשה מסווגת לעולם תוכן שונה (מה שבהחלט יכול להשפיע על זמני הטיפול בבקשה). מאחר ומדובר על תהליך לא קצר, נסו להבין האם אתם באמת מוכנים למסע ומי התכלית שלו בעבורכם:

    • ראשית, האם לאמצאה שלכם ישנו פוטנציאל כלכלי/רווחי5 דברים שכדאי לדעת לפני שרושמים פטנט
    • האם אתם מאמינים בלב שלם באמצאה שלכם
    • נדרשות מוטיבציה ועקביות לאורך כל התהליך
    • האם יש לכם תכנית מוגדרת ליום שלאחר קבלת הפטנט? (מה עושים הפטנט?)
    • ההשקעה ברישום מחייבת אתכם להתמסרות טוטאלית

    3. לרישום פטנט ערך כלכלי ורגשי

    כל עוד ישנו פוטנציאל כלכלי לאמצאה שלכם, כדאי בהחלט להשקיע את כל הנדרש ברישום הפטנט. בהנחה ובקשתכם תאושר, הפטנט יעניק לכם בידול ויתרון תחרותי, כאשר הזכות על פרסום, הפצה ומכירה שלו תהיה בלעדית שלכם.  כמו כן, פטנט רשום יכול לסייע לכם בגיוס מימון להשלמת פרויקט הייצור/הפצה מיזמים.

    מעבר לכך, גם אם אינכם מייעדים את הפטנט שלכם להצלחה כלכלית מסחררת, דעו כי יש לו ערך רגשי: לעתים, הסיפוק האדיר טמון דווקא בקרדיט המגיע לכם, ולא בהכרח בתרגום של הפטנט לכסף. 

    4. אמאצה היא לא פטנט

    יש לכם ביד "אמצאה"? אין לה כל ערך בשלב זה, בטח שלא בעולם תחרותי שבו חברות ופרטיים מחפשים אחר "הדבר הגדול הבא" בדיוק כמוכם. מבלי שהרעיון שלכם מקבל מעמד של פטנט (התוצאה של תהליך רישום פטנטים), לא תוכלו להחזיק באותו בידול ויתרון אל מול המתחרים. האמצאה שלכם היא בסה"כ הרעיון שלכם – כללי או תוצר מוגמר. הפטנט לעומת זאת הוא הסטטוס הרשמי כי אותה אמצאה שלכם היא אכן חדשה, טכנולוגית, מתקדמת ובעלת תועלת שכן היא מעניקה לכם בלעדיות. 

    5. שקלו היטב עם מי לעשות את הדרך…

    רישום הפטנטים מוצע לכם ב-2 דרכים שונות:

    • הגשת בקשה בצורה עצמאית 
    • הגשת בקשה עם עורך פטנטים

    האפשרות הראשונה בוודאי שאינה מומלצת, בטח כשאין לכם כל ידע, ניסיון או היכרות עם עולם רישום הפטנטים והקניין הרוחני. האפשרות השנייה היא המומלצת ביותר, אך שימו לב: עליכם לבחור עורך פטנטים בעל ניסיון רב. רישום הפטנט דורש השקעה – בכסף ובזמן, כך שחשוב שתפקידו את המלאכה בידיים מקצועיות שיספקו תוצאות. אנו נוכל לסייע לכם בבדיקות המקדימות להגשת הבקשה, מילוי הטפסים, תשלום האגרות והגשת הבקשה לגורמים הרלוונטיים.